Ons team

Bestuurswisseling

Met ingang van 1 september draagt onze penningmeester Anita haar functie over aan Ineke. Zo’n 24 jaar geleden werd Anita lid van de speel-o-theek en al snel had zij zich aangemeld als vrijwilligster. Na een aantal jaar mee te hebben geholpen in de uitleen, heeft zij 19 jaar geleden de functie van penningmeester op zich genomen. In januari 2016 kreeg zij voor deze langdurige inzet de gemeentelijke erespeld uitgereikt. In 2019 is het tijd geworden om haar functie over te dragen, wij zijn haar heel dankbaar voor alle jaren die zij vol overtuiging, met grote inzet en veel gezelligheid heeft gespendeerd aan onze speel-o-theek. Hartelijk dank daarvoor, Anita.

35-jarig bestaan

In 2018 hebben we ons 35-jarig bestaan gevierd. Uiteraard werden de leden onthaald in een vrolijk versierde speel-o-theek en mochten de kinderen in september een cadeautje uitkiezen en een kleine traktatie.  Maar ook  de vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet. De speel-o-theek bestaat namelijk doordat vele vrijwilligers zich al jarenlang inzetten voor het bestaan van deze speelgoeduitleen. Gestart in 1983 door een kleine groep van zo’n acht dames, is de speel-o-theek gegroeid tot een organisatie met ca. 28 actieve vrijwilligers.

de vrijwilligsters

Het feestjaar is afgesloten met  hoe kan het ook anders,  een spelletjesmiddag bij Claus Hoofddorp. Een heerlijke lunch vooraf en daarna in het Haarlemmermeerse bos onder begeleiding van Vibe Events in vier teams om een mooie ‘gouden’ medaille gestreden. Memory, mastermind, Jenga, tangram, hoge toren bouwen en vooral veel plezier maken. Het weer werkte gelukkig mee en de sfeer was, als altijd, zeer gezellig.

Kortom, een zeer verdiende beloning voor het vele werk dat een vrijwilligersorganisatie met zich meebrengt. De speel-o-theek is altijd op zoek naar nieuwe mensen, jonge ouders zijn zeer welkom om lid te worden én om deel uit te gaan maken van de vrijwilligersgroep. Een baan waar je de kinderen mee naar toe kunt nemen! Informatie hierover is te krijgen bij Joke Christe of Alie van Geelen, via ons algemene mailadres info@speelotheekhoofddorp.nl. Dus kom erbij! Dan vieren we over vijftien jaar ons vijftigjarig bestaan!

De jaarlijkse wandeling met de groep vrijwilligers was anders dan de voorgaande jaren. Traditie was een wandeling over het strand, van Bloemendaal naar Zandvoort en weer terug na een kop koffie met appeltaart. We hebben ook eens een fietstocht naar de Molenplas in Haarlem gemaakt en vanwege slecht weer een kop koffie gedronken bij Hotel De Beurs. In 2018 stond het laarzenpad op het programma, op het Kaag-eiland. Het weer werkte erg mee, zodat de tocht op eigen gympen gelopen kon worden. Daarna hebben we onze meegebrachte eigengemaakte hapjes genuttigd, verrassend wat er op tafel kwam. Van gehaktbrood tot pannenkoeken met eigengemaakte jam, van een pastasalade tot een kaastaart. Heerlijk gegeten en recepten uitgewisseld, zo blijven we van elkaars reilen en zeilen op de hoogte. Ook krijgen de nieuwe vrijwilligsters kans om collega’s die ze minder vaak tijdens de uitleen ontmoeten, beter te leren kennen. Het geeft weer een goede energie aan onze groep.

Heeft u interesse om vrijwillig(st)er te worden of heeft u vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met Joke Christe of Alie van Geelen via ons e-mailadres info@speelotheekhoofddorp.nl.

Inmiddels hebben 12 van onze vrijwilligsters van de gemeente Haarlemmermeer een gemeentelijke erespeld in ontvangst mogen nemen.  Ineke, Alie, Liesbeth, Imelda, Nelly, Annemiek, Jeanet, Nylfa, Ria, Aaffien, Anita en Jo-anne zijn bedankt voor hun langdurige (meer dan 20 jaar lange) inzet voor onze speel-o-theek. In 2009 en 2015 zijn Joke en Baudien bij Koninklijk Besluit benoemd tot LID in de Orde van Oranje Nassau.

Vrijwilligsters hebben als voornaamste taak het verzorgen van de uitleen. Naast de uitleen maakt iedere vrijwilligster deel uit van een werkgroep. Op deze manier is de betrokkenheid met de speel-o-theek groter en wordt de uitleen als zinvoller ervaren. Er is bijvoorbeeld een werkgroep Speelgoed, een werkgroep Nevenactiviteiten en een werkgroep Administratie.

Ons bestuur bestaat uit 7 personen:

Joke Christe
voorzitter
Aaffien Fokke
1e secretaresse
Ineke Verhaart
penningmeester
Nelly Bleecke
algemeen bestuurslid
Liesbeth Lauw
2e secretaresse
Baudien Dekker
algemeen bestuurslid
Carla Verbrugge
algemeen bestuurslid

Wilt u in contact komen met ons bestuur? U kunt een mail sturen aan bestuur@speelotheekhoofddorp.nl.

Ook onze vrijwilligsters promoten graag de inzet van vrijwilligers in de Haarlemmermeer. Het vrijwilligersplatform ‘Haarlemmermeer voor elkaar’ is een goede start als u vrijwilligerswerk zoekt. Klik voor meer informatie op het logo.062515_mew_vch_haarlemmermeervoorelkaar_logo_cmyk